Midii cu Chorizo și Vin Roșu din: midii, chorizo, ceapa rosie, usturoi, vin rosu, rosii, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, ulei. Această rețetă vibrantă combină gustul puternic al chorizo cu aroma bogată a vinului roșu, creând un sos intens care complimentează perfect dulceața naturală a midilor. Este o alegere excelentă pentru cinele informale, aducând […]
Midii in supa verde de curry cu ghimbir si lapte de cocos
PrinteazaMidii in supa verde de curry cu ghimbir si lapte de cocos din: midii, lămâiţă, ghimbir, lapte de cocos, sos de peşte, ardei iute, usturoi, curry verde, coriandru proaspăt, zeama de lămâie.
Ingrediente:
- midii
- 1 fir de lămâiţă
- 1/2 lingură ghimbir proaspăt, tocat foarte mărunt
- 4 linguri lapte de cocos
- 3-4 picături sos de peşte
- 1 ardei iute, tăiat nu prea mărunt
- 1 căţel de usturoi tocat
- 1 linguriţă curry verde
- 1 lingură coriandru proaspăt, tocat fin
- zeama de o jumătate de lămâie mai verde
Mod de preparare Midii in supa verde de curry cu ghimbir si lapte de cocos:
Firul de lămâiţă se presează cu lama cuţitului pe un blat de lemn şi i se înlătură partea veştedă.
Se pun pe blatul de lemn, laolaltă, usturoiul, ardeiul, lămâiţă şi ghimbirul şi se toacă mărunt. Mai întâi separat, apoi împreună.
Se pun într-un vas pe foc iute,laptele de cocos, sosul de peşte, curry şi amestecul obţinut anterior, călindu-se uşor.
Midiile, după ce li s-a scos firul negru se pun la fiert într-o oală cu capac transparent (să se vadă când se desfac).
Se scot pe măsură ce se desfac (cele care nu se deschid sunt moarte şi se aruncă).
Se pun midiile pe o farfurie, renunţându-se la valva superioară şi se toarnă deasupra sosul obţinut anterior.
Se toarnă zeama de lămâie şi se presară cu coriandru.
Pofta buna!
Supă Cremă de Midii și Cartofi
Supă Cremă de Midii și Cartofi din: midii, cartofi, ceapa, usturoi, supa de legume, smantana, vin alb sec, unt, sare, piper, patrunjel. Descoperă rafinamentul și confortul într-o singură rețetă cu supa cremă de midii și cartofi, un fel de mâncare care îmbină prospețimea midiilor cu textura catifelată a cartofilor. Această supă cremoasă este un tribut […]