O reteta de taitei in sos de creveti si midii din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, sare, creveti, midii, usturoi, rosii cherry, vin alb, morcovi, telina, ceapa verde, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de măsline […]
Midii cu taitei
PrinteazaMidii cu taitei din: midii, taitei, lapte de cocos, apa, curry, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar, sos de peste, patrunjel.
- 1 pachet de taitei
- 300gr lapte de cocos
- 1/2 cana de apa
- 2 linguri praf de curry
- coaja si sucul de la 1 lamaie
- 1 lingurita zahar
- sos de peste
- 1 kg midii
- patrunjel
Mod de preparare:
Inmoaie 10 minute taiteii in apa clocotita. Intre timp, intr-o tigaie mare, amesteca o conserva de 300 g de lapte de cocos, 1/2 cana de apa, 2 linguri de praf curry, coaja rasa si sucul unei lamai, o lingurita de zahar si putin sos de peste.
Adauga 1 kg de midii spalate si pune totul la fiert. Dupa 5 minute, midiile se vor deschide.
Arunca-le pe cele care au ramas inchise. Adauga un pumn de patrunjel tocat.
Scurge taiteii si arunca-i peste midii si sos.
Midii cu taitei
Pofta buna!
poate iti place si:
Tăieţei in sos de creveţi şi midii
Pofta buna!