Midii umplute cu ansoa
PrinteazaMidii umplute cu ansoa din: midii, pesmet, usturoi, ansoa, rosii, ulei, sare, piper, oregano.
- un kg midii
- 150 g pesmet
- 4 căţei de usturoi
- o anşoa în ulei
- 4 roşii coapte
- ulei de măsline
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se deschidă, punîndu-le pe foc într-o cratiţă descoperită. Odată deschise, dă deoparte valva goală.
Separat, rumeneşte pesmetul în puţin ulei, la foc mic, adaugă anşoa, tăiata bucăţele, măreşte flacăra la aragaz şi pune în cratiţă usturoiul (tocat), roşiile (descojite şi tăiate cubuleţe), sarea şi piperul.
Amestecă bine totul şi umple cu această compoziţie fiecare valvă de midie. Aşază scoicile într-o tavă, presară oregano din abundenţă şi dă la cuptor pentru douăzeci de minute.
La sfarşit stropeşte fiecare midie umplută cu puţin ulei de măsline.
Poftă bună!