Midii cu parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 1/2 kg de midii o ceapă doi căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir de praz un fir de rozmarin 300 g […]
Midii in vin alb sec
PrinteazaMidii in vin alb sec din: ceapa, sare, piper, usturoi, ulei, rosii decojite, foaie de dafin, vin alb sec, midii.
- 1 ceapa
- sare
- piper
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei
- 450 g rosii decojite din conserva
- 1 foaie de dafin
- 125 ml vin alb sec
- 1 kg midii curatate
Mod de preparare:
Se curăță și se toacă ceapa și usturoiul. Se încinge uleiul în cratiță, se călesc ceapa și usturoiul; se adaugă roșiile mărunțite, cu tot cu sucul lor, precum și foaia de dafin. Se sărează, se piperează și se lasă să fiarbă fără capac cca 10 min.
Se spală midiile, frecându-le cu peria și se fierb în sosul de roșii și vin cca 5-8 min. cu vasul acoperit, la foc iute.
În acest timp cratița se clatină frecvent.
Înainte de servire se verifică midiile și se elimină toate exemplarele care nu s-au deschis.
Preparatul se servește cu orez sau pâine de secară.
Midii in vin alb sec
Pofta buna!
poate iti place si:
Tagliatele cu midii si legume
Tagliatele cu midii si legume din: oua, faina, spanac, morcovi, salata rucola, midii, salata lolo rossa, busuioc, lamaie, frunza de dafin, vin alb demisec, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 3 ouă 400 g făină 200 g spanac doi morcovi fierţi 100 g salată rucola 500 g midii o salată lolo rossa busuioc uscat […]
Pofta buna!