Midii cu zeama de lamaie si usturoi
PrinteazaMidii cu zeama de lamaie si usturoi din: mustar de dijon, sare de mare, piper, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, ceapa, carne de midii, patrunjel verde.
- 2 lingurite mustar de Dijon
- 1 lingurita de sare de mare
- 1 lingurita de piper macinat
- 4-5 catei de usturoi
- 2 linguri de zeama de lamaie
- 1 ceasca de ulei de masline extravirgin
- 2 cesti de vin alb sec
- 1 ceapa
- 500 g carne de midii sau 1 kg midii
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
In blender, se amestecă usturoiul cu muştarul, sarea şi piperul, apoi, la viteză mică, se adaugă puţin câte puţin uleiul de măsline.
La final, când emulsia e gata, se pune şi zeama de lămâie proaspăt stoarsă, rezultând un fel de alioli.
Apoi, se transferă într-un bol, păstrându-se la rece până în momentul servirii.
Separat, într-o tigaie, se pune restul de usturoi cu vinul şi ceapa tăiată mărunt. Se da într-un clocot, apoi se mai lasă câteva minute la foc mic.
După aceea, se pun midiile, fierbându-se la abur, cu capacul tigăii pus şi tigaia mişcată periodic.
După 8-10 minute, se transferă într-un castron, unde vor fi stropite cu sosul gata făcut, iar pătrunjelul verde este alăturat că garnitură, împreună cu cartofi prăjiţi.
Midii cu zeama de lamaie si usturoi
Pofta buna!