Miel cu ardei iute, ghimbir, naut si cuscus

Printeaza

Miel cu ardei iute, ghimbir, naut si cuscus din: naut, ulei de masline, ardei iuti rosii, vinete, ghimbir, sare, piper negru, usturoi, roşii, otet, seminte de coriandru, pătrunjel proaspăt, seminţe de chimen, nucşoară, coriandru proaspăt, fileuri de miel din zona gâtului, cuşcuş.

Miel cu ardei iute, ghimbir, naut si cuscus

Ingrediente:

  • 70 g năut, ţinut în apă peste noapte
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 4 ardei iuţi roşii medii/mari tocaţi
  • 2 vinete mari şi tari
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt ras
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • 10 roşii prunişoară proaspete
  • 1 linguriţă de oţet
  • 1 1/2 lingură de seminţe de coriandru
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1/2 linguriţă de seminţe de chimen
  • nucşoară rasă după gust
  • 1 lingură de coriandru proaspăt tocat
  • 4 fileuri de miel din zona gâtului (285 g fiecare tăiate în felii de câte 5 cm)
  • cuşcuş

Mod de preparare:

Scurgeţi năutul lăsat în apă peste noapte. Acoperiţi-l apoi cu apă şi fierbeţi-l până se înmoaie. Tăiaţi vinetele în cuburi mari, groase de 2,5 cm, şi puneţi-le într-o strecurătoare deasupra chiuvetei.

Presăraţi sare deasupra (aproximativ o lingură). Aceasta va deshidrata vinetele şi va elimina o parte din zeama amară (lăsaţi-le cam 1/2 oră). Cufundaţi roşiile în apă clocotită, decojiţi-le, scoateţi-le seminţele şi tăiaţi-le în sferturi.

Intr-un mojar, zdrobiţi seminţele de coriandru şi de chimen împreună cu o linguriţă de sare, apoi puneţi totul într-un vas şi adăugaţi nucşoară rasă.

Puneţi carnea în vas şi treceţi-o bine prin amestecul de condimente, încălziţi o cratiţă mare, adăugaţi 2 linguri de ulei de măsline şi perpeliţi carnea până când devine de culoare brun-aurie.

Stoarceţi cu grijă vinetele (astfel, veţi elimina şi cea mai mare parte din cantitatea de sare). Adăugaţi încă 2 linguri de ulei de măsline în tigaia încinsă şi prăjiţi vinetele şi mielul aproximativ 2 minute, ameste­când încontinuu.

Adăugaţi ardeiul iute şi ghimbirul şi mai lăsaţi 3 minute pe foc. Apoi puneţi usturoiul şi mai lăsaţi 1 minut (continuaţi să ameste­caţi, pentru a nu se colora prea tare).

Adăugaţi oţetul şi roşiile şi agitaţi din când în când. Daţi focul mai mic, puneţi un capac şi lăsaţi să fiarbă o oră, după care adăugaţi năutul şi mai lăsaţi 5 minute.

Roşiile ar trebui .să se transforme într-un sos, iar vinetele să fie dulci. Gustaţi pentru a mai asezona dacă e nevoie şi adăugaţi pătrunjelul şi coriandrul. Serviţi împreună cu cuşcuş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.