Miel cu ardei roşii si vin

Printeaza

Miel cu ardei roşii si vin din: miel, faina, ulei, ceapa rosie, usturoi, boia, foi de dafin, crengute de cimbru, vin rosu, patrunjel, apa, ardei rosii, sare, piper si condiment.

 

Ingrediente:

  • 900 g miel
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2 lingurite boia
  • 2 foi de dafin
  • 2 crengute de cimbru
  • patrunjel tocat
  • 1 cana si jumatate vin rosu
  • 1/2 cana apa
  • 3 ardei rosii
  • sare
  • piper
  • condiment pentru miel

 

Mod de preparare:

Tai carnea în bucăţi, o condi­mentezi şi o dai prin făină. Intr-o tavă pui uleiul la încins şi prăjeşti bucăţile de carne, până devin au­rii, apoi le goleşti într-o tavă la cuptor. Separat, căleşti ceapa tăiată peştişori şi usturoiul tăiat rondele, apoi adaugi boiaua, foile de dafin, cimbrul, vinul roşu, apa şi ardeiul tăiat fideluţă şi le laşi la fiert 10-15 minute.

După ce au fiert, torni conţinutul peste carne, în tava de cuptor si acoperi tava cu o folie de aluminiu şi dai tava la cuptor 30 de minute, iar dacă nu s-a frăgezit carnea, mai dai tava la cuptor încă 15-20 de minute.

Serveşti preparatul cald, decorat cu foi de dafin, cimbru şi pătrunjel, alături de o garnitură de cartofi sau legume asortate.

 

Miel cu ardei roşii si vin

Miel_cu_ardei_rosii_si_vin

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.