Miel cu ardei roşii si vin
PrinteazaMiel cu ardei roşii si vin din: miel, faina, ulei, ceapa rosie, usturoi, boia, foi de dafin, crengute de cimbru, vin rosu, patrunjel, apa, ardei rosii, sare, piper si condiment.
Ingrediente:
- 900 g miel
- 1 lingura faina
- 4 linguri ulei
- 2 cepe rosii
- 4 catei de usturoi
- 2 lingurite boia
- 2 foi de dafin
- 2 crengute de cimbru
- patrunjel tocat
- 1 cana si jumatate vin rosu
- 1/2 cana apa
- 3 ardei rosii
- sare
- piper
- condiment pentru miel
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi, o condimentezi şi o dai prin făină. Intr-o tavă pui uleiul la încins şi prăjeşti bucăţile de carne, până devin aurii, apoi le goleşti într-o tavă la cuptor. Separat, căleşti ceapa tăiată peştişori şi usturoiul tăiat rondele, apoi adaugi boiaua, foile de dafin, cimbrul, vinul roşu, apa şi ardeiul tăiat fideluţă şi le laşi la fiert 10-15 minute.
După ce au fiert, torni conţinutul peste carne, în tava de cuptor si acoperi tava cu o folie de aluminiu şi dai tava la cuptor 30 de minute, iar dacă nu s-a frăgezit carnea, mai dai tava la cuptor încă 15-20 de minute.
Serveşti preparatul cald, decorat cu foi de dafin, cimbru şi pătrunjel, alături de o garnitură de cartofi sau legume asortate.
Miel cu ardei roşii si vin
Pofta buna!