Miel aromat cu spanac

Printeaza

Miel aromat cu spanac din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, cumin, coriandru, scortisoara, nucsoara, frunze de dafin, iaurt degresat, carne de miel, rosii, spanac si corinadru.

Se consideră că nucşoara ajută la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi indigestiile, flatulenţa şi crampele şi poate preveni regurgitarea acidă şi senzaţia de vomă

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 cepe tocate fin
  • 4 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 1 bucată de 5 cm ghimbir proaspăt curăţat de coajă şi tocat
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi mărunţit
  • 2 linguriţe boia
  • 2 linguriţe cumin măcinat
  • 2 linguriţe coriandru măcinat
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • seminţele din 8 teci verzi de nucşoară zdrobite
  • 2 frunze de dafin
  • piper după gust
  • 225 g iaurt degresat
  • 150 ml apă
  • 450 g carne de miel slabă tăiată în cuburi
  • 2 roşii mari tocate
  • 225 g frunze tinere de spanac
  • 4 linguri coriandru verde tocat
  • crenguţe de coriandru verde pentru ornat

 

Mod de preparare:

încinge uleiul într-o cratiţă mare. adaugă ceapa, usturoiul şi ghimbirul, se călesc amestecând des aproxi­mativ 15 minute sau până când ceapa devine sticloasă.

înglobează ardeiul iute, boiaua, chimenul, coriandrul, scorţişoara, seminţele zdrobite de nucşoară, frunzele de dafin şi piperul.

amestecă puţin la foc mediu, apoi se adaugă iaurtul şi apa. adaugă carnea de miel, se amestecă bine şi se acoperă cratiţa.

fierbe la foc mic aproximativ 1 – 1/4 oră sau până când carnea este moale.Se adaugă roşiile, spanacul şi coriandrul verde tocat.

fierbe amestecând 2-3 minute sau până când roşiile s- au înmuiat puţin, iar spanacul şi-a schimbat culoarea. scot frunzele de dafin. serveşte ornat cu crenguţe de coriandru.

Variante: Sosul de curry poate fi folosit şi cu alte feluri de carne. De ex. cuburi de piept de pui sau de curcan, fără piele şi dezosate, cotlete de porc macre. Acestea vor fier­be doar 40 de minute în sos.

De asemenea, se poate prepara curry cu legume – cartofi noi tăiaţi în două, bu­cheţele de conopidă, morcovi tăiaţi rondele şi bucăţi de păstârnac.

 

Miel aromat cu spanac

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.