Miel cu caise
PrinteazaO reteta de miel cu caise din: pulpa de miel, caise uscate, seminte de pin, zahar, ceapa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper.
- 800 g pulpa de miel dezosata
- 250 g caise uscate
- 50 g seminte de pin
- 10 g zahar
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/2 legatura patrunjel
- 12 linguri apa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune ceapa tocată mărunt în uleiul rămas de la carne şi înăbuş-o, adăugând încă puţin ulei dacă este nevoie.
Când ceapa s-a înmuiat, pune carnea din nou în cratiţă, sărează şi piperează, după gust, toarnă 12 linguri cu apă şi las-o să fiarbă circa o jumătate de oră, la foc mediu, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.
Adaugă caisele spălate şi zahărul, apoi fierbe totul încă 45 de minute, până când carnea este fragedă. Pune seminţele de pin cu câteva minute înainte de a stinge focul şi amestecă bine.
Serveşte mâncarea presărată cu pătrunjel tocat şi, la alegere, cu garnitură de orez fiert (foloseşte orez cu bobul mic si rotund).
Miel cu caise
Pofta buna!