Rasol de miel cu tarta de ceapa caramelizata din: rasol de miel, ceapa, usturoi, telina, morcovi, supa de vita, vin, pasta de tomate, unt, ulei, patrunjel, salvie, menta, dafin, smantana, oua, unt. Ingrediente: Pentru rasolul de miel: 4 bucăţi de rasol de miel 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 tulpină deţelină 2 morcovi 500 […]
Miel caramelizat cu usturoi marinat
PrinteazaO reteta delicioasa de miel caramelizat cu usturoi marinat din: miel, usturoi marinat, zahar, rozmarin, piper, frunze de dafin, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 6 felii de miel tăiate pe lungime şi legate cu sfoară
- 24 de căţel de usturoi marinat (în ulei de măsline)
- 2 linguri de zahăr
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 linguriţă de piper roz măcinat
- 2 frunze de dafin
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă rozmarinul de frunze. Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie.
Se rumenesc bucăţile de carne pe ambele părţi. Când au prins culoare, se micşorează focul şi se mai lasă să se prăjească 5 minute pe fiecare parte.
Se ia carnea din tigaie şi se adaugă 5 cl de apă. Se lasă să scadă la foc iute şi se adaugă zahărul.
Se fierbe până se obţine un caramel. Carnea se pune din nou în tigaie şi se adaugă usturoiul marinat, rozmarinul şi foile de dafin.
Se adaugă sare şi piper şi se mai fierbe 5 minute, întorcând carnea pe toate părţile.
Se repartizează pe farfurii şi se serveşte imediat, ornat cu foile de dafin.
Miel caramelizat cu usturoi marinat
Pofta buna!
poate iti place si:
Pulpa de miel cu cartofi caramelizati
Pulpa de miel cu cartofi caramelizati: pulpa de miel, sare, smantana, faina, cartofi, unt, zahar. Ingrediente: 1 pulpa de miel sare 1 ceasca smantana 2-3 linguri de faina Pentru cartofi caramelizati: 500 g de cartofi 50 g unt 5 linguri de zahăr Mod de preparare: Pune pulpa de miel intr-o tava si se toarna […]
Pofta buna!
O adevarata delicatesa acest miel caramelizat. Si mi-a iesit si foarte fraged.