Miel cu cartofi la cuptor în stil mediteraneean
PrinteazaO reteta de miel cu cartofi la cuptor in stil mediteraneean din: pulpa de miel, ceapa, cartofi, lamaie, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare, piper, rosii cherry, sos de menta si jeleu de menta.
- 550 g pulpa de miel, macra
- 330 g ceapa, taiata in sferturi sau esalote, curatate, lasate intregi
- 500 g cartofi noi mici, spalati
- 1 lamaie mare, taiata in 8 felii
- 1 lingura ulei de masline
- 12 catei de usturoi, curatati
- 6 crengute de rozmarin si 6 de cimbru
- Sare si piper negru
- 180 g rosii cherry sau prunisoara, taiate in jumatati
- 1 lingura sos de menta sau
- 2 linguri jeleu de menta, topit
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se indeparteaza portiunile de grasime din carnea de miel care apoi se taie in cubulete de 2,5 cm si se aranjeaza intr-o tava mare, impreuna cu ceapa sau esalotele si cartofii taiati in jumatati.
Se stoarce sucul din 4 felii de lamaie, apoi se amesteca cu ulei si se toarna deasupra carnii si legumelor. Cele 8 felii de lamaie, usturoiul si jumatate din verdeturi se infig printre cartofi si carne, presarandu-se sare si piper dupa gust. Tava se acopera cu folie si se pune la cuptor 45 de minute.
Se indeparteaza folia si se scot verdeturile. Se mareste temperatura cuptorului la 220 de grade. Se adauga rosiile si verdeturile ramase si se stropeste totul cu sosul de menta sau jeleul topit. Se da la cuptor tava descoperita si se lasa 15-20 de minute, pana cand carnea si legumele sunt moi si rumenite.
Se impart mielul si legumele pe 4 farfurii, se stropesc cu sosul din tava si se servesc.
Miel cu cartofi la cuptor în stil mediteraneean
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pulpa de miel la cuptor in stil mediteranean
Ce bine arata pulpa de miel