Miel cu cartofi zdrobiti
PrinteazaO reteta delicioasa de miel cu cartofi zdrobiti din: mustar cu boabe, otet din vin rosu, miere, pulpa de miel, pesmet, coaja de lamaie, ulei de masline, cartofi si broccoli.
- 2 linguri de muştar cu boabe
- 1 linguriţă de oţet din vin roşu
- 2 linguriţe de miere
- 2 bucăţi dintr-o pulpă de miel, tăiate ca pentru friptură
- 50 g de pesmet proaspăt, făcut în casă
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- 200g de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
- bucheţelele de la o căpăţână mică de broccoli, tăiate în bucăţi
Mod de preparare:
Se face un sos amestecând împreună muştarul, oţetul şi mierea. Se întinde câte o jumătate de linguriţă pe fiecare file şi se asezonează bine, lăsând deoparte sosul rămas. Se întinde pesmetul pe o farfurie şi se presară coaja de lămâie.
Se dă carnea prin acest amestec până când este acoperită. Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se prăjeşte mielul până devine crocant şi făcut în interior, în jur de 7 minute pe fiecare parte.
Între timp, se fierb cartofii în apă cu sare în jur de 10 minute până se înmoaie, adăugând broccoli în ultimele 5 minute. Se scurg de apă şi se pasează împreună. Reteta preluata de aici.
Miel cu cartofi zdrobiti
Poftă bună!