Miel cu cartofi zdrobiti

Printeaza

O reteta delicioasa de miel cu cartofi zdrobiti din: mustar cu boabe, otet din vin rosu, miere, pulpa de miel, pesmet, coaja de lamaie, ulei de masline, cartofi si broccoli.

Ingrediente:Miel cu cartofi zdrobiti

  • 2 linguri de muştar cu boabe
  • 1 linguriţă de oţet din vin roşu
  • 2 linguriţe de miere
  • 2 bucăţi dintr-o pulpă de miel, tăiate ca pentru friptură
  • 50 g de pesmet proaspăt, făcut în casă
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 200g de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
  • bucheţelele de la o căpăţână mică de broccoli, tăiate în bucăţi

 

Mod de preparare:

Se face un sos amestecând împreună muştarul, oţetul şi mierea. Se întinde câte o jumătate de linguriţă pe fiecare file şi se asezonează bine, lăsând deoparte sosul rămas. Se întinde pesmetul pe o farfurie şi se presară coaja de lămâie.

Se dă carnea prin acest amestec până când este acoperită. Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se prăjeşte mielul până devine crocant şi făcut în interior, în jur de 7 minute pe fiecare parte.

Între timp, se fierb cartofii în apă cu sare în jur de 10 minute până se înmoaie, adăugând broccoli în ultimele 5 minute. Se scurg de apă şi se pasează împreună. Reteta preluata de aici.

Miel cu cartofi zdrobiti

Miel cu cartofi zdrobiti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.