Miel cu ciuperci si parmezan

Printeaza

Miel cu ciuperci si parmezan din: fileu de spate de miel, sare, piper negru, faina, mânâtnrci, ceapă, unt, rosii, zeamă limpede de friptură de miel din sticlă sau bulion de carne, ou, parmezan, ulei de măsline, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 300 g fileu de spate de miel
  • sare, piper negru
  • 1 lingurita faina
  • 100 g mânâtnrci
  • 1 lingura ceapă tocată
  • 2 linguri unt
  • 2 roşii
  • 1/8 l zeamă limpede de friptură de miel din sticlă sau bulion de carne
  • 1 ou
  • 40 g parmezan răzuit
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Fileul se taie în 8 felii, care se netezesc cu tocătorul, se sărează, se piperează şi se presară cu făină.

Mânătărcile se freacă cu un şervet umed şi se taie în felii. Se călesc împre­ună cu jumătate de ceapă într-o lingura de unt, se sărează, se piperează.

Pentru sos se curăţă roşiile A pieliţe şi se taie cubuleţe. Restul ele jumătate de ceapă se căleşte într-o lingura de unt, se stinge cu zeama clară de friptură de miel, se condimentează cu sare şi piper.

Oul se amestecă cu parmezanul, feliile de miel se trec prin acest amestec. Se prăjesc în ulei fierbinte pe fiecare parte câte un minut până devin maro-deschis. Se servesc cu sos şi cu ciuperci.

Miel cu ciuperci si parmezan

Miel_cu_ciuperci_si_parmezan

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.