Miel cu ciuperci
PrinteazaO reteta de miel cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, ceapa, rozmarin, marar, sos de soia, amidon, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare si piper.
- 500 g carne de miel
- 700 g ciuperci proaspete
- 2 cepe mari
- 2 fire mari rozmarin
- 1 legatura marar
- 1 lingurita sos de soia
- 1 lingura amidon
- 50 ml ulei de masline
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, scurgeţi-o de apă, ştergeţi-o cu şerveţele absorbante şi tăiaţi-o în bucăţele. Presăraţi-o cu sare şi piper şi prăjiţi-o înăbuşit, într-o tigaie mare, în ulei şi 1 ceşcu-ţă apă. După ce carnea s-a pătruns bine şi s-a evaporat toată apa din tigaie, adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tăiată julienne.
Căliţi-o împreună cu carnea 5 minute, după care adăugaţi ciupercile spălate şi tăiate în feliuţe. Puneţi în tigaie şi firele de rozmarin şi căliţi totul la foc potrivit, până când se evaporă toată zeama iăsată de ciuperci.
La final, adăugaţi mărarul tocat mărunt, sosul de soia şi amidonul desfăcut în 100ml apă. Amestecaţi bine şi mai lăsaţi la foc mic 1 minut. Serviţi mielul cu ciuperci cald, presărat cu pătrunjel tocat mărunt şi stropit cu zeamă de lămâie. Ornaţi cu feliute de lămâie.
Miel cu ciuperci
Pofta buna!