Miel copt in cuptor
PrinteazaO reteta simpla de miel copt in cuptor din: miel, sare, piper negru, paprika si unt.
Poate te intereseaza si:
- Burgeri de miel cu salata
- Saramura de miel cu anason si nucsoara
- Miel cu spanac si menta
- Dovlecei umpluti cu carne de miel
- Miel la cuptor cu pasta de alune si coriandru
Ingrediente:
- un miel
- sare
- piper negru
- paprika
- unt (se poate inlocui cu smantana sau maioneza)
Mod de preparare:
Mielul (de aproximativ 7-10 kg) se curata, se spala si apoi se freaca bine cu sare, piper negru si paprica. Se pot folosi si alte condimente, dupa preferinta. Carnea se lasa la marinat timp de aproximativ doua ore.
Mielul se unge apoi cu unt (sau cu smantana, sau cu maioneza). Dupa ce se infasoara in folie de aluminiu, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra zeama de la marinata.
Se coace in cuptor, la 200 grade Celsius, timp de apsroximativ 45 de minute. Se serveste cu garnitura de legume.
Poftă bună!
Buna reteta asta cu miel