Miel in crusta
PrinteazaMiel in crusta din: cartofi, lapte, smantana, sare, piper alb, nucsoara, cascaval, paine toast, patrunjel, oregano, cimbru, fistic, ulei de masline, muschiulet de miel, ulei, vin rosu, supa de carne, otet balsamic.
- 600 g cartofi
- 200 ml lapte
- 300 ml smantana
- sare
- piper alb
- nucsoara
- 60 g cascaval moale
- 1 felie paine toast
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura oregano
- 1/2 legatura cimbru
- 30 g fistic
- 1 lingura ulei de masline
- 1 muschiuleti de miel (de 300 g fiecare)
- 2 linguri ulei
- 250 ml vin rosu
- 400 ml supa de carne
- 3-4 linguri otet balsamic
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăţă cartofii, se spală şi se taie felii; se aşază într-o formă de sufleu.
Se amestecă laptele cu 200 ml smântână; se adaugă sare, piper şi nucşoară şi se toarnă peste cartofi; se rade deasupra caşcaval şi se coace la cuptor 25-30 min.
Se curăţă coaja de la pâine şi se fărâmiţează miezul. Se pasează cu verdeaţă şi fistic; se adaugă ulei de măsline şi sare.
Se sărează şi se piperează muşchiuleţii; se prăjesc în ulei 2 min. pe fiecare parte şi se aşază într-o formă termorezistentă.
Se scoate gratinul din cuptor şi se coc muşchiuleţii la 175 °C, timp de cca 5-8 min.
In zeama din tavă se toarnă vin şi supă şi se lasă să fiarbă. Apoi se adaugă 100 ml smântână şi oţet balsamic.
Se taie gratinul bucăţi, iar friptura felii; se servesc împreună, ornate cu oregano.
Miel in crusta
Pofta buna!