Miel cu ciuperci si smantana
PrinteazaMiel cu ciuperci
- 750 g carne miel
- 400 g ciuperci
- 1 lingură unt sau untură
- 1 ceapă mică
- 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă
- 2 linguri smântână
- 1 linguriţă făină
- sare
Mod de preparare:
Prăjeşti carnea tăiată bucăţele în unt sau untură, adaugi şi ceapa tăiată mărunt, ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri şi le laşi să se călească.
Când totul se rumeneşte, adaugi sarea, torni zeama de carne şi laşi să fiarbă până scade. înainte să iei mâncarea de pe foc, amesteci smântână cu făina, le torni peste carne şi o mai laşi să dea în câteva clocote. Este foarte bună cu mămăliguţă!
Poftă bună!
A fost bun mielul cu ciuperci?