Miel cu ciuperci (varianta)
PrinteazaMiel cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, untura, ceapa, supa de oase, smantana, faina, apa, malai, sare, piper, cimbru, patrunjel, tarhon.
- 750 g carne de miel
- 300 g ciuperci
- 50 g untură
- o ceapă albă
- 200 ml supă de oase
- 50 g smântână
- o lingură cu făină
- 750 ml apă
- 250 g mălai
- o lingură sare mare
- sare
- piper
- cimbru
- pătrunjel
- tarhon
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt, se căleşete în untură şi se scoate într-un bol.
In locul ei se pune carnea de miel tăiată bucăţi, se prăjeşte până se rumeneşte apoi se adaugă din nou ceapa.
Se pun ciupercile tăiate julien, se prăjeşte totul până scade lichidul format în cratiţă, se adaugă supa de oase şi se condimentează după gust.
Se lasă să scadă supa din cratiţă, se ia puţin cu polonicul şi se pune la răcit într-un bol. Când este rece se adaugă smântână şi făina, se amestecă şi se toarnă în cratiţă, amestecând bine ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se lasă să fiarbă câteva clocote şi să se îngroaşe, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească zece minute. Se face o mămăligă din mălai, apă, sarea mare şi se serveşte alături de mâncarea caldă.
Miel cu ciuperci
Pofta buna!