Miel cu fenicul
PrinteazaO reteta delicioasa de miel cu fenicul din: miel de lapte, fenicul, ceapa, rosii uscate, ulei de masline extravirgin si sare.
- 800 g miel de lapte, tăiat bucăţi
- 1 legătură de fenicul
- 1 ceapă
- 10 roşii uscate
- ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Incălziţi într-o cratiţă patru linguri de ulei extravirgin de măsline şi rumeniţi bucăţile de miel aşa încât să capete o culoare uniformă. Căliţi ceapa curăţată şi tocată mărunt, alături de carne, până devine sticloasă.
Adăugaţi roşiile uscate clătite în prealabil sub un jet de apă şi tocate mare. Daţi focul mic şi lăsaţi să fiarbă cam 30 de minute, întorcând din când în când bucăţile de carne.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi fâşii subţiri feniculul, apoi daţi-l în clocot în apă sărată, fără a-l înmuia prea tare. Scurgeţi-l de apă. Păstraţi un pahar plin cu apa în care a fiert feniculul şi adăugaţi-l peste miel, împreună cu frunzele de fenicul.
După ce tot lichidul s-a evaporat, stingeţi focul şi acoperiţi cu un capac, lăsând carnea să se odihnească şi să se frăgezească circa 10 minute. Aşezaţi mâncarea pe farfurii şi serviţi-o călduţă.
Miel cu fenicul
Poftă bună!