Miel cu fenicul

Printeaza

O reteta delicioasa de miel cu fenicul din: miel de lapte, fenicul, ceapa, rosii uscate, ulei de masline extravirgin si sare.

Ingrediente:Miel cu fenicul

  • 800 g miel de lapte, tăiat bucăţi
  • 1 legătură de fenicul
  • 1 ceapă
  • 10 roşii uscate
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Incălziţi într-o cratiţă patru linguri de ulei extravirgin de măsline şi rumeniţi bucăţile de miel aşa încât să capete o culoare uniformă. Căliţi ceapa curăţată şi tocată mărunt, alături de carne, până devine sticloasă.

Adăugaţi roşiile uscate clătite în prealabil sub un jet de apă şi tocate mare. Daţi focul mic şi lăsaţi să fiarbă cam 30 de minute, întorcând din când în când bucăţile de carne.

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi fâşii subţiri feniculul, apoi daţi-l în clocot în apă sărată, fără a-l înmuia prea tare. Scurgeţi-l de apă. Păstraţi un pahar plin cu apa în care a fiert feniculul şi adăugaţi-l peste miel, împreună cu frunzele de fenicul.

După ce tot lichidul s-a evaporat, stingeţi focul şi acoperiţi cu un capac, lăsând carnea să se odihnească şi să se frăge­zească circa 10 minute. Aşezaţi mâncarea pe farfurii şi serviţi-o călduţă.

Miel cu fenicul

Miel cu fenicul

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.