Miel cu legume, cimbru si scortisoara

Printeaza

Miel cu legume, cimbru si scortisoara din: carne de miel, ciuperci, vanata, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, portocale, cuisoare, vin alb sec, scortisoara, frunze de dafin, ulei, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Miel_cu_legume_cimbru_si_scortisoara

  • 800 g carne de miel
  • 500 g ciuperci
  • o vanata
  • doi ardei capia
  • un ardei iute
  • doua cepe
  • 6 catei de usturoi
  • doua portocale
  • doua cuisoare
  • 600 ml vin alb sec
  • un baton de scortisoara
  • doua frunze de dafin
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Carnea de miel se spală, se taie bucăţi şi se pune într-o tavă adâncă. Se adaugă patru căţei de usturoi tăiaţi felii şi cepele tăiate peştişori. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la o portocală, vinul alb, sare şi piper. Se presară cimbru, frunzele de dafin, cuişoarele şi scorţişoara.

Se toarnă trei linguri cu ulei, se adaugă jumătate de ardei iute feliat, o cană cu apă şi se amestecă. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce carnea de miel poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe. Vânătă şi ardeii capia se spală, se taie cuburi şi se pun la prăjit în ulei încins.

Se adaugă ardeiul iute rămas tăiat felii şi se prăjesc până devin aurii. Se adaugă ciupercile tăiate sferturi şi usturoiul rămas, se prăjesc zece minute, apoi se servesc alături de carnea de miel.

Daca scade prea mult sosul de la miel si carnea inca nu e gata, se adauga putina apa.

Miel cu legume, cimbru si scortisoara

Miel_cu_legume_cimbru_si_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.