Miel cu legume de primavara
PrinteazaMiel cu legume de primavara din: unt, ulei, carne de miel, zahar, ceapa, usturoi, faina, vin, bulion, cimbru, patrunjel, dafin, cartofi, mazare, morcovi, sare, piper.
- 2 linguri unt
- 1 lingură ulei
- 800 g carne de miel fără os
- 1 lingură zahăr
- 1 ceapă uscată mare
- 3-4 căţei de usturoi 8 fire ceapă verde
- 2 linguri făină
- 1 cană vin alb sec
- 2 linguri bulion
- 2 căni supă de pui (din cub)
- 2 crenguţe cimbru
- 4 fire pătrunjel
- 1 foaie dafin, legate cu aţă
- 8 cartofi noi
- 8 morcovi noi
- 2 căni boabe de mazăre
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la treapta 4. Tăiaţi carnea bucăţi. Incingeţi într-o cratiţă untul şi uleiul, la foc mediu, rumeniţi bucăţile de came pe toate părţile.
Pudraţi-le cu zahăr, prăjiţi încă 2 min, întorcându-le mereu. Reduceţi focul, adăugaţi ceapa uscată şi usturoiul tocate mărunt.
Săraţi, căliţi totul 7-8 min, amestecând frecvent, apoi pudraţi cu făina, amestecaţi continuu până începe să se coloreze uşor.
Turnaţi vinul, amestecaţi mereu şi lăsaţi să fiarbă 2-3 min, apoi turnaţi supa clocotită şi buchetul de mirodenii. Acoperiţi vasul şi băgaţi la cuptor 45-50 min.
Curăţaţi restul de legume, tăiaţi ceapa verde bucăţi mari (5-6 cm). Puneţi-le în cratiţă, cu excepţia mazării, săraţi şi piperaţi, amestecaţi.
Acoperiţi la loc şi lăsaţi în cuptor 30 min, după care adăugaţi mazărea şi bulionul diluat cu 1/2 cană de apă, amestecaţi uşor, acoperiţi iar şi lăsaţi să se coacă încă 15 min.
Aruncaţi legătura de plante aromate şi serviţi cu baghetă crocantă.
Pofta buna!