Miel cu linte si fasole

Printeaza

Miel cu linte si fasole din: carne de miel, ceapa, usturoi, telina, linte, fasole alba, conserva de rosii, chimen, scortisoara, cuisoare, boia iute, ulei, sare, piper, rozmarin.

Ingrediente:Miel cu linte si fasole

  • 800 g carne de miel
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • o felie de ţelină
  • 130 g linte
  • 130 g fasole albă boabe
  • o conservă de roşii
  • 3 g chimen
  • 3 g scorţişoară
  • 2 g cuişoare
  • o linguriţă cu boia iute
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Fasolea şi lintea înmuiate cu o seară înaiinte se fierb separat în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol. Carnea de miel se taie bucăţi, se prăjeşte în ulei până se aureşte, se ia de pe foc şi se pune într-un bol.

In uleiul rămas se călesc ceapa tocată miărunt, ţelina tăiată cubuleţe sau dată prin râzătoare şi usturoiul feliat. Se pune din nou carnea, se adaugă roşiile pasate, fasolea şi lintea, sare şi piper după gust. Se presară boiaua iute, chimenul, cuişoarele şi scorţişoara măcinate.

Se presară puţin rozmarin, se adaugă o csană cu apă şi se fierbe totul la foc mic 30-40 de minute.

 

Miel cu linte si fasole

Miel cu linte si fasole

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.