Miel cu linte si fasole
PrinteazaMiel cu linte si fasole din: carne de miel, ceapa, usturoi, telina, linte, fasole alba, conserva de rosii, chimen, scortisoara, cuisoare, boia iute, ulei, sare, piper, rozmarin.
- 800 g carne de miel
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- o felie de ţelină
- 130 g linte
- 130 g fasole albă boabe
- o conservă de roşii
- 3 g chimen
- 3 g scorţişoară
- 2 g cuişoare
- o linguriţă cu boia iute
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Fasolea şi lintea înmuiate cu o seară înaiinte se fierb separat în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol. Carnea de miel se taie bucăţi, se prăjeşte în ulei până se aureşte, se ia de pe foc şi se pune într-un bol.
In uleiul rămas se călesc ceapa tocată miărunt, ţelina tăiată cubuleţe sau dată prin râzătoare şi usturoiul feliat. Se pune din nou carnea, se adaugă roşiile pasate, fasolea şi lintea, sare şi piper după gust. Se presară boiaua iute, chimenul, cuişoarele şi scorţişoara măcinate.
Se presară puţin rozmarin, se adaugă o csană cu apă şi se fierbe totul la foc mic 30-40 de minute.
Miel cu linte si fasole
Pofta buna!