Miel cu migdale si sos de fistic
PrinteazaMiel cu migdale si sos de fistic din: carne de miel de lapte, pesmet, ulei de masline, migdale, oua, ceapa, usturoi, castraveţi comişon în oţet, ketchup, sare, curry, suc de lamaie, apă, mălai, sare, zahar, lapte, fistic verde.
Ingrediente:
- 500g carne de miel de lapte
- 2 linguri de pesmet pisat
- ulei de măsline
- 50 g migdale prăjite
- 1 ou întreg
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 2 castraveţi comişon în oţet
- 1 lingură de ketchup
- sare
- 1 lingură de curry
- sucul de la 1/2 lămâie
Pentru sos:
- 3 linguri de apă
- 2 gălbenuşuri de ou
- 1 lingură cu vârf de mălai
- 1 praf de sare
- 1 praf de zahăr
- 250 ml lapte
- 50 g fistic verde
Mod de preparare:
Se toacă carnea de miel, se sfărâmă migdalele, se taie mărunt ceapa şi se toacă căţelul de usturoi.
Se pune o tigaie pe foc şi în ea se aşează carnea cu pesmetul îmbibat cu apă şi ulei de măsline, migdalele, oul întreg, ceapa şi usturoiul.
Se amestecă cu grijă la foc mic şi se asezonează cu castraveţii ..cornişon tăiaţi rondele, ketchup-ul, curry-ul şi puţin suc de lămâie.
Se răstoarnă preparatul într-o formă unsă cu unt şi se pune la cuptorul preîncălzit (termostat 7). Se lasă la cuptor în jur de 20 de minute.
Intre timp, se fierbe sfertul de litru de lapte, se toarnă într-un castron şi se adaugă apa rece apoi gălbenuşurile, mălaiul, sarea, zahărul şi curry-ul. Se amestecă energic, astfel încât să se obţină o masă onctuoasă ce nu trebuie să fie prea groasă.
După ce preparatul s-a făcut la cuptor, se toarnă peste el sosul, după care se pune din nou la cuptor, unde se ţiue până când a căpătat o crustă aurie. Intre timp, se sfărâmă fisticul, cu care se va presăra apoi preparatul.
Pofta buna!