Miel cu naut in sos de rosii
PrinteazaMiel cu naut in sos de rosii din: carne de miel, ceapa, rosii, naut, sare, piper, boia, patrunjel, ulei, vin.
- 400 g carne de miel cu os
- 1 ceapă
- 1 conservă (400 g) roşii tăiate, în bulion
- 1 conservă (400 g) năut fiert
- sare
- piper
- boia iute
- cimbru
- pătrunjel verde
- 2 linguri ulei
- 1 pahar vin alb
Mod de preparare:
Pregăteşti carnea de miel cu 1-2 ore înainte de a începe prepararea: o speli şi o presari cu un amestec de piper, boia şi cimbru. Laşi carnea la rece 1/2 oră.
Căleşti bucăţile de carne în ulei, iar după ce şi-au schimbat culoarea, adaugi ceapa curăţată şi fin tocată. Când carnea s-a rumenit, iar ceapa s-a înmuiat, adaugi vin călduţ.
Acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mic. Când vinul s-a evaporat, adaugi roşiile mixate, năutul scurs, sare şi boia după gust. Dacă mielul nu s-a frăgezit, adaugi apă călduţă. Fierbi în continuare la foc mic, cu vasul acoperit sau dai vasul la cuptor, până se leagă bine sosul.
Serveşti mielul cu pătrunjel tocat fin şi presărat deasupra.
Pofta buna!