Miel cu piure de mazare
PrinteazaMiel cu piure de mazare din: cotlete de miel, otet, ulei de masline, menta, mazare, parmezan.
Ingrediente:
- 6 cotlete de miel
- 3 linguri de oţet balsamic
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 mână de mentă
- 300 g de mazare congelată
- 2 linguri de parmezan ras
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se taie mici buzunare în carnea de miel, perforând-o cu un cuţit ascuţit. Se îndeasă în fiecare tăietură o felie de usturoi şi câteva fire de rozmarin şi se presară cimbru.
Se pune într-o tavă, se asezonează bine cu sare şi piper negru proaspăt măcinat, apoi se acoperă cu folie de aluminiu.
Se curăţă şi se taie cartofii în felii subţiri, se clătesc sub jet de apă rece şi se aşază într-un vas mare termorezistent sau într-o tavă. Se amestecă apoi cu ceapa şi cu usturoiul rămas, iar deasupra se presară verdeaţă.
Pofta buna!