Miel cu piure de vinete

Printeaza

Miel cu piure de vinete: carne de miel, vinete, lapte, unt, ceapa, pasta de tomate, morcov, ardei, apa, sare,piper, faina.

Ingrediente:Miel cu piure de vinete

  • 500 g miel
  • 2 vinete
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 ceapă marea
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 500 ml apă
  • sare
  • piper
  • făină

 

Mod de preparare:

Fierbi bucăţile de miel. Separat, într-o tigaie adâncă, pui untul, ceapa tăiată mărunt, morcovul şi ardeiul tot tăiat mărunt. Le căleşti, apoi adaugi pasta de tomate, o lingură de făină, piper şi apă. După ce s-au amestecat toate, adaugi bucăţile de miel fierte şi le mai laşi la fiert 15-20 de minute.

Adaugi puţină sare şi frunze de pătrunjel tocate. Separat, coci vinetele, le cureţi de coajă şi le toci. Pui pe foc, într-o oală, o pastă formată din lapte, 1 lingură făină, sare, peste care pui vinetele tocate.

Le laşi puţin pe foc, până se omogenizează fără să se ardă. In farfurie pui mai întâi piureul de vinete, iar deasupra mielul cu puţin sos în care a fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.