Miel cu prune uscate
PrinteazaO reteta de miel cu prune uscate din: carne de miel, prune uscate, ulei, piper alb, sofra, ceapa si sare.
- 1 kg carne de miel
- 500 g prune uscate, fară sâmburi
- 1 pahar ulei
- 1 linguriţă piper alb pisat
- 1 vârf de cuţit cu şofran
- 3 cepe tăiate mărunt
- sare
Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei, împreună cu şofranul, ceapa, câteva linguri cu apă, sarea şi piperul. Totul se acoperă cu apă.
Când carnea s-a fiert, se scoate şi se adaugă prunele. Se lasă un sfert de oră şi se pun înapoi bucăţile de carn. Se mai lasă câteva minute. Inainte de servire, mâncarea se reîncălzeşte. Se pun pe platoul de servit prunele în centru şi bucăţile de carne de jur împrejur, stropindu-se bine cu sosul rămas în cratiţă.
Poftă bună!