Miel cu rozmarin si cimbru
PrinteazaMiel cu rozmarin si cimbru din: carne de miel, suc de lamaie, cartofi, ceapa, rosii, ardei, usturoi, vin, rozmarin, cimbru.
- 1,2 kg carne de miel, împărţită în 6 porţii
- sucul de la 1 lămâie
- 6 cartofi medii, curaţaţi şi tăiaţi în sferturi
- 3 cepe, curăţate şi tăiate în jumătate
- 18 roşii cherry
- 3 ardei capia, tăiaţi în sferturi
- 6 căţei de usturoi
- 100 ml de vin alb sec
- 2 linguriţe de rozmarin
- 2 linguriţe de cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C. Se pregătesc şase pătrate de hârtie de copt.
In mijlocul fiecărui pătrat se aşază câte o bucată de carne de miel, în jurul căreia se aranjează legumele: câte un cartof tăiat în sferturi, o jumătate de ceapă, 3 roşii, o jumătate de ardei capia, un căţel de usturoi.
Se stropesc ingredientele cu vin, se presară rozmarin şi cimbru şi se asezonează. Se strâng marginile hârtiei de copt, formând pachete, care se sigilează bine. Se dau la cuptor timp de 2 ore.
Se deschide fiecare pachet şi se serveşte direct din hârtia de copt, cu pâine proaspătă.
Miel cu rozmarin si cimbru
Pofta buna!