Miel cu smochine
PrinteazaMiel cu smochine din: carne de miel, smochine, rozmarin, ulei, lamaie, usturoi, rozmarin, sare, piper.
- 700 g carne macră de miel
- 10-15 smochine proaspete
- crenguţe de rozmarin
Pentru sosul de macerat:
- 5 linguri ulei de măsline
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 căţei de usturoi zdrobit
- 1 linguriţă rozmarin uscat (sau verde tocat)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aşezi într-un castron mare toate ingredientele pentru sosul de macerat, sare şi piper, după gust, amesteci bine, apoi adaugi carnea tăiată cuburi cât mai egale, având grijă să fie îmbibate de sos. Laşi vasul acoperit la frigider cel puţin 30 de minute.
Scoţi bucăţile de carne din sos şi le înfigi pe crenguţe de rozmarin, punând între ele smochine. Aşezi frigăruile pe grătarul bine încins şi le rumeneşti câte cinci minute pe fiecare parte. Carnea trebuie să rămână suculentă.
Aşezi frigăruile pe un platou şi decorezi cu crenguţe de rozmarin. Alături serveşti o salată grecească cu castraveţi, ceapă roşie, frunze de salată verde, măsline.
Miel cu smochine
Pofta buna!