Miel cu spanac si boia
PrinteazaMiel cu spanac si boia
- 1 kg carne
- 1,500 kg spanac
- 1 lingură grăsime
- 1 ceapă mare
- 1 varf de cuţit boia roşie
- 1 lingură bulion de roşii
- 5 felii lămaie
Pentru rantaş :
- grăsime
- făină
Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o cratiţă, turnăm deasupra apă sărată clocotită cat să-l acopere şi lăsăm să fiarbă pană se moaie.
Spălăm carnea (muşchi, piept, coaste), o tăiem în bucăţi potrivite şi o sărăm, apoi o prăjim în grăsime pe amandouă părţile. Punem carnea prăjită. în cratita cu spanacul.
Incingem grăsime, adăugăm făină şi amestecăm pană ce se înroşeşte puţin rantaşul. Adăugăm ceapa tocată mărunt, presărăm boiaua şi stingem rantaşul cu zeamă de spanac.
Lăsăm sosul să clocotească 10-15 minute, apoi îl turnăm în cratiţă peste carnea cu spanac, adăugand puţin bulion de roşii şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit. Cand carnea s-a muiat, punem lămaie tăiată în felii, curăţate de coajă şi de samburi.
Lăsăm să scadă bine de tot.
Pofta buna!