Miel cu spanac si boia

Printeaza

Miel cu spanac si boia

Ingrediente:Miel cu spanac si boia

  • 1 kg carne
  • 1,500 kg spanac
  • 1 lingură grăsime
  • 1 ceapă mare
  • 1 varf de cuţit boia roşie
  • 1 lingură bulion de roşii
  • 5 felii lămaie

Pentru rantaş :

  • grăsime
  • făină

Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o cratiţă, turnăm dea­supra apă sărată clocotită cat să-l aco­pere şi lăsăm să fiarbă pană se moaie.

Spălăm carnea (muşchi, piept, coaste), o tăiem în bucăţi potrivite şi o sărăm, apoi o prăjim în grăsime pe amandouă părţile. Punem carnea prăjită. în cratita cu spanacul.

Incingem grăsime, adăugăm făină şi amestecăm pană ce se înroşeşte puţin rantaşul. Adăugăm ceapa tocată mărunt, presărăm boiaua şi stingem rantaşul cu zeamă de spanac.

Lăsăm sosul să cloco­tească 10-15 minute, apoi îl turnăm în cratiţă peste carnea cu spanac, adăugand puţin bulion de roşii şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit. Cand carnea s-a muiat, punem lămaie tăiată în felii, curăţate de coajă şi de samburi.

Lăsăm să scadă bine de tot.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.