Miel cu spanac si sos alb
PrinteazaMiel cu spanac si sos alb din: carne de miel, spanac verde, ceapa, ulei, faina, bulion, sare.
- 1 kg carne de miel
- 1,5 kg spanac verde
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 2 linguri bulion
- sare
Mod de preparare:
Carnea se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici, ca pentru tocană. Se pune apoi la prăjit într-o tigaie cu putin ulei. Când s-a înmuiat, se scoate carnea şi se pune la prăjit, în acelaşi ulei, ceapa tăiată mărunt.
Când ceapa s-a îngălbenit, se pune din nou carnea în tigaie şi şe lasă la foc mic.
Separat, se curătă şi se spală foarte bine spanacul, după care se opăreşte (până şi nervurile trebuie să fie moi).
Se trece apoi totul într-o cratifă de 3 I în care trebuie să încapă tot amestecul (carnea şi spanacul opărit – eventual tocat mai mare).
Se completează cu apă, apoi cratita se fine acoperită la foc mic în jur de 30 de minute, timp în care se amestecă din când în când pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Când totul este aproape gata, se adaugă un sos mai diluat, pregătit din făină, apă căldută şi bulion bine amestecate – vezi sos alb, la care se adaugă bulion.
Se mai lasă la fiert câteva minute, apoi mâncarea poate fi servită caldă.
Pofta buna!