Miel cu tarhon
PrinteazaMiel cu tarhon
- 1 kg carne
- 1 lingură grăsime
- sare
- 1 ceapă mare
- boia
- 1 1 apă (pentru stins rantaşul)
- 3-4 roşii sau bulion de roşii
- otet de vin
- 15-20 legături tarhon
Pentru rantaş :
- grăsime
- făină
Mod de preparare:
Tăiem carnea în bucăţi şi o prăjim în grăsime pe amandouă părţile.
Pregătim sosul: punem grăsime într-o tigaie şi cand s-a încins, adăugăm făina. Prăjim pană se înroşeşte, adăugăm ceapă tocată mărunt şi cand s-a prăjit, presărăm boia roşie (paprica). Amestecăm, stingem cu apă şi lăsăm să fiarbă sosul.
Alegem tarhonul, îl spălăm şi îl punem în sos să fiarbă la foc iute 20 minute.
Punem apoi carnea în sos, roşiile sau puţin bulion de roşii şi oţet: cîteva picături (cine doreşte). Lăsăm mancarea să fiarbă la foc potrivit. Cand este gata, o tragem la marginea maşinii să se ră- corcască puţin.
Pofta buna!