Miel cu varza calita
PrinteazaMiel cu varza calita din: spata sau pulpa de miel, dafin, sare, piper, lapte, rozmarin, piper, ceapa, varza, ardei, ulei, ceapa verde.
- spată sau pulpă de miel
- 2 foi de dafin
- sare
- piper măcinat
- 1l lapte
- 1 linguriţă de rozmarin
- piper boabe
- 1 ceapă
Pentru garnitură:
- 1 varză de dimensiune medie
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- sare
- piper
- 30 ml ulei
- cozi de ceapă verde
Mod de preparare:
Speli carnea, o presari cu sare şi piper şi o pui la fiert în lapte, la foc mic. Adaugi ceapa spălată, dar nedecojită, boabele de piper, rozmarinul şi o frunză de dafin.
Laşi să fiarbă pfentru aproximativ 1 oră, până când se înmoaie. Tai varza fideluţă şi o căleşti în ulei împreună cu ceapa tăiată julien, ardeiul gras şi o frunză de dafin. După ce mai fierbe puţin în apă şi se înmoaie, sărezi şi condimentezi după gust.
Serveşti mâncarea caldă, împreună cu cozi de ceapă verde.
Pofta buna!