Miel cu verdeata
Printeaza
O reteta de carne de miel, costita afumata, ceapa, usturoi, unt, verdeata, mustar, ou, piper si amidon .
- 1 pulpa de miel
- 100 g costita afumata
- 3 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri unt
- 2 legături verdeaţă
- busuioc
- cimbru
- 1 lingură muştar
- 1 ou
- 2 roşii din bulion
- 1 lingură amidon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi usturoiul, pisezi usturoiul, tai o ceapă mărunt, iar pe cealaltă mai mare. Tai costiţa bucăţele, o căleşti în ulei şi adaugi peste ea ceapa şi usturoiul mărunţite, 1 lingură de unt şi laşi pe foc 3 minute.
Când toate sunt călite, le amesteci cu verdeaţa tocată, busuioc, cimbru, muştar, ou şi sare şi piper după gust.Imbraci pulpa de miel în compoziţia de muştar şi verdeaţă şi o aşezi într-un vas care merge la cuptor.
Adaugi restul de unt, ceapa tăiată mare, roşiile când în când o stropeşti cu apă caldă şi cu sosul care se formează în tavă. Când este gata, scoţi friptura pe o farfurie şi fierbi sosul care s-a format în tavă cu amidonul, ca garnitură, orez cu şofran.
Pofta buna!