Miel cu vin
PrinteazaMiel cu vin din: pulpe de miel, ulei de masline, pasta de rosii, rosii, vin, supa, cimbru, patrunjel.
Ingrediente:
- 4 pulpe inferioare de miel
- ulei de măsline
- 1 cutie de 500 g de pasta de rosii
- 1 conservă de 400 g roşii decojite
- 400 ml de vin roşu
- supă de miel (sau de legume)
- 4 fire de cimbru
- 1 legătură de pătrunjel, tocat
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, se încinge ulei şi se prăjeşte mielul pe ambele părţi. Se aşază bucăţile într-o cratiţă largă şi se toarnă deasupra conservele, vinul şi atâta supă cât să acopere carnea.
Se adaugă cimbrul, se dă în clocot, apoi se lasă la fiert (cu capacul pus) 2 ore sau până se frăgezeşte carnea. Se scot bucăţile de miel şi se mai fierbe sosul, ca să se îngroaşe.
La final, se adaugă pătrunjelul şi se pune mielul la loc în cratiţă sau într-un vas pentru servit.
Pofta buna!