Miel la cuptor cu glazura de fructe de padure
PrinteazaO reteta de miel la cuptor cu glazura de fructe de padure din: pulpa de miel, usturoi, sare, piper, ulei de masline, ceapa, vin rosu, suc si coaja de portocala, cartofi, morcovi, suc concentrat de fructe de padure si suc de lamaie.
Ingrediente:
- 1 pulpa de miel curatata de grasime
- 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper macinat
- 1 lingura de ulei de masline
- 4 cepe mijlocii, taiate felii subtiri
- 350 ml de vin rosu
- 1 portocala (sucul si coaja)
- 1 kg de cartofi taiati cubulete
- 400 g morcovi taiati rondele
- 1 pahar de suc concentrat de fructe de padure
- sucul de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Mai intai curatam pulpa de miel de grasime si o asezam in tava de cuptor. Cu un cutit cu varful ascutit, facem mici incizii in care introducem cate o feliuta de usturoi. Ungem pulpa cu uleiul de masline, adaugam sare, piper si jumatate din vinul rosu.
Daca este nevoie, mai turnam putina apa si dam tava la cuptor pana cand se rumeneste putin carnea. Cand carnea este aproape gata, turnam deasupra sucul de la o portocala si adaugam ceapa taiata in jurul pulpei. Adaugam in tava si cartofii si morcovii taiati si le dam la cuptor pana cand atat carnea, cat si legumele sunt rumenite si bine facute.
Separat, pe aragaz, turnam sucul concentrat de fructe de padure intr-o craticioara, adaugam coaja de portocala rasa si sucul de la o jumatate de lamaie si lasam la foc mic, amestecand mereu. Putem folosi suc concentrat de coacaze, afine sau orice combinatie de fructe de padure.
Atunci cand sucul concentrat de fructe de padure se transforma in jeleu si se lipeste de lingura de lemn cu care il amestecam, turnam restul de vin rosu. Il mai lasam sa dea intr-un clocot, amestecand mereu, si gata. Cand legumele si pulpa de miel din cuptor sunt gata, le scoatem pe un platou, asezand carnea in mijloc. Peste pulpa de miel turnam glazura din suc de fructe de padure.
Poftă bună!