Miel la cuptor, împănat cu rozmarin şi usturoi
PrinteazaMiel la cuptor, impanat cu rozmarin si usturoi din: picior de miel, usturoi, rozmarin, ulei vegetal, morcovi, ceapa, vin rosu si supa de miel.
Ingrediente:
- 1 picior de miel de 2,5 kg
- 1 capatana de usturoi
- 1 punga de rozmarin
- 1 lingura de ulei vegetal
- 2 morcovi, taiati in bucati mari
- 1 ceapa, taiata in paru
- 1 pahar de vin rosu (in jur de 150 ml)
- 1,2 litri de bere sau supa de miel
Mod de preparare:
Mai întâi trebuie împănat mielul. Cu un cuţit ascuţit, se fac 30 de incizii mici, pe toată suprafaţa cărnii.
curăţă patru căţei de usturoi, se feliază fin şi se înfige câte o felie în fiecare incizie. Apoi se rup bucăţele de rozmarin şi se îndeasă şi ele în spaţiile formate.
Dacă se împănează cu ceva timp înainte, se acoperă mielul şi se dă la frigider.
scoate de la frigider cu o oră înainte de a-l da la cuptor.
Se încălzeşte cuptorul la 190° C/gaz 5. Se încinge o tigaie mare, se adaugă un pic de ulei şi se rumeneşte mielul pe toate părţile.
împrăştie într-o tavă morcovul, ceapa, usturoiul şi rozmarinul rămas, se toarnă vinul şi supa, apoi se aşază bucata de miel.
Se ţine la cuptor 1 oră şi 45 de minute. Se întoarce mielul la jumătatea timpului de coacere, ca fiecare suprafaţă să intre în contact cu lichidul din tavă.
scoate şi se lasă să se odihnească într-un loc călduţ, acoperit cu folie de aluminiu, timp de 30 de minute.
Cât timp mielul stă deoparte, se pregăteşte sosul.
toarnă lichidul din tavă într-o crăticioară, printr-o sită, ca să se înlăture legumele.
Ar trebui să fie destul de gros, cu un gust puternic de miel.
fierbe ca să îşi reducă volumul, dacă vrei să obţii o aromă şi mai concentrată; se înlătură grăsimea care se ridică la suprafaţă.
Miel la cuptor, împănat cu rozmarin şi usturoi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- picior de miel la cuptor