Miel la cuptor cu lamaie
PrinteazaMiel la cuptor cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt, dovlecei, morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie, ridichi, sare si piper.
- 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura de cimbru
- 1 lamaie
- 25 g unt
pentru legume:
- 8 dovlecei tineri
- 200 g morcovi
- 10 fire praz
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic
- coaja rasa de la o lamaie
- 8 ridichii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 200 grade C, asezonezi carnea de miel cu sare si piper dupa gust, dupa care o impanezi cu bucatele de usturoi.
O presari cu o jumatate de legatura de cimbru tocat si zeama de la o jumatate de lamaie.
Asezi carnea intr-o tava o ungi din belsug cu unt si o lasi la cuptor 40 de minute.
Pentru legume pui la fiert intr-o oala mai mare, apa cu sare.
Cand da in clocot, fierbi legumele taiate fasii, pe rand, 2-3 minute (exceptie facand ridichiile), dupa care le scoti intr-un bol cu apa si gheata.
Le scurgi si le lasi la uscat pe un prosop de bucatarie. Intr-o tigaie cu o lingura de ulei incins, calesti legumele pana cand incep sa prinda culoare, adaugi otetul, coaja de lamaie si condimentezi cu sare si piper, dupa gust.
Reduci focul, adaugi ridichiile taiate sferturi, le stropesti cu putin ulei si mai lasi putin.
Pentru a prepara un sos simplu storci lamaile si sucul il pui in zeama lasata de miel in tava, amesteci pana la omogenizare, dupa care il strecori. Servesti friptura cu legume si cu sos.
Miel la cuptor cu lamaie
Pofta buna!