Miel la cuptor in stil indian

Printeaza

O reteta de miel la cuptor in stil indian din: carne de miel, lipii, castravete, rosie, ceapa rosie, branza, boia, frunze de menta, iaurt, ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, curcuma, sare, cumin si garam masala. O versiune a clatitelor umplute cu carne de miel tocata si marinata intr-un tentant amestec de verdeturi si condimente

Ingrediente:Miel la cuptor in stil indian

  • 500 g carne de miel, fara grasime, tocata
  • 4 chapatti (lipii)
  • cate 1 lingura de castravete, rosie si ceapa rosie, tocate
  • 4 linguri branza proaspata degresata
  • 2 lingurite boia
  • cateva frunze de menta proaspata

Pentru marinata:

  • 125 g iaurt degresat
  • 175 g ceapa, tocata
  • 2 linguri ghimbir, tocat
  • 8 catei de usturoi, tocati
  • 2 ardei iuti verzi, fara seminte, tocati
  • 6 fire de coriandru proaspat
  • 6-8 frunze de menta proaspete sau 1/2 lingurita de menta uscata
  • 1/2 lingurita curcuma macinata
  • sare
  • 1 1/2 linguri cumin, macinat
  • 1 1/2 linguri coriandru, macinat
  • 1 lingurita garam masala

 

Mod de preparare:

Se pun ingredientele pentru marinata intr-un blender si se mixeaza pana se formeaza un piure.  Se pune carnea tocata intr-un castron, peste ea se adauga marinata si se amesteca. Se acopera si se lasa la rece 1-2 ore, sau peste noapte, pentru ca aromele sa se poata dezvolta.

Dupa marinare, se scoate carnea si se aduce la temperatura camerei, inainte de a o prepara.  Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Carnea de miel se pune pe un singur strat, intr-o tava de 20 x 25 cm. Se lasa la cuptor 10 minute.

Se scoate tava din cuptor si se faramiteaza carnea cu ajutorul unei furculite, amestecandu-se apoi pentru a absorbi sucul din tava. Se da din nou la cuptor unde se mai lasa 15-20 de minute, amestecand la jumatatea timpului, pana cand carnea devine maronie si o mare parte din suc s-a evaporat.

Se mai amesteca in final pentru ca orice urma de suc sa fie absorbita de carne.

Se pun cu ajutorul unei linguri cantitati egale de carne pe fiecare chapatti, iar pe deasupra se presara salata de legume si putina branza proaspata. Se orneaza cu un praf de boia si cateva frunze de menta.

Miel la cuptor in stil indian

Miel la cuptor in stil indian

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.