Miel la cuptor umplut cu porumb şi caise

Printeaza

O reteta de miel la cuptor umplut cu porumb si caise din: ceafa de miel, sare, piper, caise uscate, pesmet, boabe de porumb, chives, albus si mustar de dijon.

Ingrediente:Miel la cuptor umplut cu porumb şi caise

  • 700 g ceafa de miel, dezosata
  • Sare si piper negru
  • 75 g caise uscate
  • 125 g pesmet din paine integrala
  • 175 g boabe de porumb, scurs si decongelat daca a fost congelat
  • 2 linguri chives, tocate
  • 1 albus
  • 1 lingura mustar de Dijon

Ornare:

  • fire de chives

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. In cazul in care carnea de miel a fost rulata, se indeparteaza bucatile de snur si se desface. Se taie partea care are un strat mai mic de carne si se indeparteaza portiunile de grasime. Se intinde bucata de carne cu pielea in jos pe un fund de lemn si se sareaza si pipereaza dupa gust.

Caisele se taie in bucati mari, amestecandu-le apoi cu boabele de po­rumb, pesmetul, chives, albusul de ou si mustarul. Amestecul obtinut se sareaza si pipereaza si se intinde pe bucata de carne.

Se ruleaza bucata de carne dinspre capatul mai carnos. Se leaga bine, dar nu foarte strans, cu un fir de bumbac, la intervale de 2,5 cm, apoi se pune cu imbinarea in jos pe un gratar plasat peste o tava de cuptor.

Se coace la cuptor timp de o ora, pana cand carnea devine auriu-maronie. Friptura se serveste fierbinte, taiata in felii groase si ornata cu chives.

Miel la cuptor umplut cu porumb şi caise

Miel la cuptor umplut cu porumb şi caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.