Miel la cuptor cu usturoi si oregano
PrinteazaO reteta de miel la cuptor cu usturoi si oregano din: usturoi, ulei de masline, oregano, pulpa de miel, iaurt, patrunjel, scortisoara, sare si piper.
- 12 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 10 grame oregano
- 1 pulpa de miel de 3 kilograme
- 300 ml iaurt
- patrunjel tocat
- scortisoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un blender amesteca usturoiul cu uleiul, oregano, un praf de scortisoara, sare si piper. Unge carnea de miel cu acest sos. Aseaza carnea de miel pe o tava. Da tava la cuptor pentru 2 ore. Intoarce carnea de miel la fiecare 30 de minute.
Pentru sos amesteca iaurtul cu patrunjelul, un praf de scortisoara, sare si piper. Da la frigider pana cand servesti.
Cand mielul este gata, scote-l din cuptor si acopera-l cu o folie de aluminiu. Lasa sa se raceasca 20 de minute.
Mielul la cuptor cu usturoi si oregano se serveste cu sosul de iaurt.
Miel la cuptor cu usturoi si oregano
Pofta buna!