Miel la cuptor cu usturoi si oregano

Printeaza

O reteta de miel la cuptor cu usturoi si oregano din: usturoi, ulei de masline, oregano, pulpa de miel, iaurt, patrunjel, scortisoara, sare si piper.

Ingrediente:Miel la cuptor cu usturoi si oregano

  • 12 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 10 grame oregano
  • 1 pulpa de miel de 3 kilograme
  • 300 ml iaurt
  • patrunjel tocat
  • scortisoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un blender amesteca usturoiul cu uleiul, oregano, un praf de scortisoara, sare si piper. Unge carnea de miel cu acest sos.  Aseaza carnea de miel pe o tava. Da tava la cuptor pentru 2 ore. Intoarce carnea de miel la fiecare 30 de minute.

Pentru sos amesteca iaurtul cu patrunjelul, un praf de scortisoara, sare si piper. Da la frigider pana cand servesti.

Cand mielul este gata, scote-l din cuptor si acopera-l cu o folie de aluminiu. Lasa sa se raceasca 20 de minute.

Mielul la cuptor cu usturoi si oregano se serveste cu sosul de iaurt.

Miel la cuptor cu usturoi si oregano

Miel la cuptor cu usturoi si oregano

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.