Cotlete de miel cu sos pe pat de cuscus din: dovleac, rosii, ceapa, coacaze, masline verzi, ulei de masline, seminte de fenicul, ardei, scortisoara, coaja de lamaie, miere, otet de vin alb, menta, oregano, cotlete de miel, cuscus. Ingrediente: 2 cani dovleac, tocat 2 cani rosii, zdrobite ½ ceapa, cuburi ¼ cana coacaze uscate […]
Miel şi cuşcuş în stil marocan
PrinteazaIncinge cuptorul la 6/200 C. Pune o bucată de 750-800 g pulpă de miel într-o tavă de copt, freacă bine cu 1 lingură ulei şi 1 lingură condimente pentru carne de miel. Coace 40 min (sau mai mult dacă preferi friptura bine făcută).
Lasă să stea cam 15 min, înainte să o tai felii.
Pune într-un castron 220 g cuşcuş, asezonează bine şi adaugă coaja rasă de la 1 lămâie.
Toarnă peste 250 ml concentrat vegetal fierbinte, acoperă cu folie adezivă şi lasă 5-6 min. Invârte apoi cu o furculiţă, încorporează 2 linguri ulei de măsline, sucul de la 1 lămâie, câteva fire de pătrunjel şi mentă, tocate, şi 100 g feta, mărunţită. Serveşte cu jumătate de miel.
Miel şi cuşcuş în stil marocan
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos pe pat de cuscus
Frigarui de miel pe pat de cuscus
Frigarui de miel pe pat de cuscus din: miel, cuscus, ceapa verde, rosie, patrunjel, zeama de lamaie, ulei, boia, piper, sare. Ingrediente: 500 g miel 250 g cuscus 2 cepe verzi 1 rosie 2 legaturi de patrunjel zeama de lamaie ulei boia piper sare Mod de preparare: Spală carnea, tai-o în cuburi medii, dă-o […]
Costite de miel cu cuscus
Costite de miel cu cuscus din: costite de miel, sos de chilli, ceapa rosie, zahar, usturoi, sare, piper, vin rosu, otet balsamic, ulei de masline, cuscus, supa de vita, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg costite de miel o lingura sos de chilli 2 cepe rosii o lingura zahar 2-3 catei usturoi sare piper negru […]
Pofta buna!