Miel delicios umplut
PrinteazaO reteta de miel delicios umplut din: piept de miel, ficat, ceapa, ou, ou fiert rascopt, franzela, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 piept intreg de miel
- 200 g ficat
- 1 ceapa
- 1 ou crud
- 1 ou fiert rascopt
- 100 g franzela
- sare
- piper
Mod de preparare:
Din carne se scot oasele dupa care, cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit, se face o punga. In aceasta punga se pune un amestec obtinut din ficatul tocat marunt, ceapa calita in untura, oul crud, oul fiert taiat in cuburi, franzela muiata in lapte si stoarsa bine, sare, piper, dupa gust.
Locul deschizaturii se coase cu un ac mare, pe muchie. Carnea se pune in cratita. Peste ea se toarna ulei fierbinte, se acopera cu un capac si se frige inabusit la foc mic aproximativ 10 minute, adaugandu-se cate putina apa calda. Se da apoi cratita la cuptor, fara capac, sa se friga in continuare, stropind mereu friptura cu sosul ei.
Inainte de a se servi se scot atele cu atentie. Se serveste cu cartofi prajiti si salata.
Poftă bună!