Miel din coca de cozonac
PrinteazaMiel din coca de cozonac din: faina, ulei, zahar, lapte, oua, drojdie, esenta de lamaie, sare.
- 2 kg făină
- 150 ml ulei
- 500 g zahăr
- 250 ml lapte
- 6 ouă
- drojdie cât o nucă
- esenţă de lămâie sau coaja rasă de la o lămâie
- sare
Mod de preparare:
După ce ai făcut maiaua, amesteci bine ouăle, făina, zahărul, laptele şi un pic de sare, apoi laşi la crescut aproximativ 1 oră. Adaugi esenţa de lămâie şi începi să frămânţi aluatul cu ulei.
Trebuie să-l frămânţi foarte bine, pentru ca toate ingredientele să fie bine omogenizate. După ce termini de frământat, laşi aluatul la crescut pentru 45 de minute. între timp încingi bine cuptorul.
Pentru a da o formă frumoasă cozonacului, eu îl coc într-o tavă de aluminiu ce are forma unui miel. După ce a crescut aluatul, îl aşezi în forma unsă cu ulei şi îl introduci în cuptor, unde îl laşi cam 50 de minute. Când e gata rumenit, îl scoţi din tavă, îl pudrezi cu zahăr.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cozonac in forma de miel