Miel fiert cu sos de verdeturi si capere
PrinteazaO reteta de miel fiert cu sos de verdeturi si capere din: pulpa de miel, frunze de dafin, cuisoare, morcov, ceapa, boabe de piper, menta, patrunjel, coaja si suc de portocale, ulei de masline, capere, mustar de dijon, usturoi, sare, piper si frunze de dafin.
- 1 pulpa de miel, cam 1 kg
- 2 frunze de dafin
- 2 cuisoare
- 1 morcov mic, curatat, lasat intreg
- 1 ceapa mica, curatata, lasata intreaga
- 1 lingurita boabe de piper negru
pentru sos:
- 15 g menta proaspata
- 15 g patrunjel proaspat
- Coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura capere, scurse
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 1 catel de usturoi, mic, zdrobit, optional
- Sare si piper negru
ornare:
- frunze de dafin
Mod de preparare:
Se indeparteaza portiunile de grasime si pielea de pe carnea de miel, apoi se cantareste carnea pentru a calcula timpul necesar gatirii: 35 de minute/kg. Se pune mielul intr-o oala de supa impreuna cu 750 ml de apa si frunzele de dafin, cuisoarele, morcovul, ceapa si boabele de piper.
Se acopera si se da intr-un clocot, apoi se micsoreaza flacara, lasandu-se sa fiarba inabusit. Se fierbe carnea, considerand acest moment inceperea fierberii.
Pe parcursul fierberii se spumeaza, daca este necesar. Se scoate carnea de miel si se pastreaza la cald. Se fierbe in clocot bulionul pana cand scade la jumatate. Intre timp se prepara sosul.
Se scot frunzele de menta de pe tulpini. Se pun patrunjelul cu codite si frunze, coaja rasa si sucul de la lamaie, uleiul, caperele, mustarul si, optional, usturoiul, intr-un blender. Se proceseaza atat cat este nevoie pentru a toca frunzele.
Se adauga 6 linguri de bulion in blenderul cu sos si se amesteca pana cand se formeaza un sos moale. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se incalzeste usor. (Ceea ce mai ramane din bulion poate fi congelat pentru o alta ocazie.)
Se taie mielul felii, se orneaza cu o frunza de dafin si se serveste cu sos.
Miel fiert cu sos de verdeturi si capere
Pofta buna!