Frigarui de miel cu fructe din: friptura de miel, ceapa, ardei gras, cartofi, sos de usturoi. Ingrediente: Taie friptura de miel rămasă cubuleţe şi înfige-le pe beţe de frigăruie, alternând cu felii de ceapă şi ardei gras. Pune-le pe grătar şi lasă-le cel mult cinci minute. Serveşte-le alături de cartofi natur, cu sos de usturoi. […]
Miel cu fructe uscate – Tajin mugrabi (specific din Maroc)
PrinteazaMiel cu fructe uscate – Tajin mugrabi (specific din Maroc) din- cotlete de miel, fructe uscate, scortisoara, sofran, ceapa, sare, piper, apa, ulei.
- 4 bucati de cotlet de miel
- 60 g fructe uscate (prune, smochine,caise)
- 1 baton de scortisoara
- putin sofran
- 1 lingura de zahar caramel
- 1 ½ ceapa
- Sare, piper negru, apa, ulei
Mod de preparare:
Se trag la tigaie cotletele de miel cu 2-3 linguri de ulei si se soteaza pana capata culoarea maro inchis, dupa care se scot pe farfurie.
In aceeasi tigaie se soteaza ceapa taiata solzisori, se adauga fructele uscate, scortisoara si sofranul si se tin la foc mic pana se caramelizeaza.
Apoi se adauga cotletul, se presara sare, piper, zahar, se amesteca si se adauga apoi un pahar si jumatate de zeama de miel si se lasa la foc mic pana scade si ramane caramelizat. Se serveste cu migdale crocante.
Tajin mugrabi- Miel cu fructe uscate
Pofta buna!
poate iti place si:
Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentă
Se pun 4 cotlete de miel într-un bol. Se presară 2 linguriţe de boia afumată, 1/2 ceapă roşie tocată fin, 1 lingură de oţet de vin roşu, 1/2 lingură ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă într-un castron 200g de cuşcuş cu 5 linguri seminţe de pin prăjite, 8 curmale tocate fin, coaja rasă […]
Pofta buna!