Pateu de Casă Românesc – Rețetă Tradițională cu Ingrediente Simple din: ficat de porc sau pui, slanina afumata, ceapa, usturoi, lapte, oua, sare, piper, frunze de dafin, boia dulce. Ingrediente: 500g ficat de porc sau pui 200g slănină afumată 1 ceapă mare 2 căței de usturoi 100ml lapte 2 ouă Sare și piper după […]
Miel la gratar cu fasole si rosii
PrinteazaMiel la gratar cu fasole si rosii din: miel, zeama de lamaie, ulei de masline, rozmarin,ceapa, usturoi, rosii cherry, fasole, coriandru.
Ingrediente:
- 2 bucăţi friptură de miel (precum pulpă sau cotlet)
- puţină zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline, plus puţin extra pentru stropit carnea
- 1 linguriţă de rozmarin proaspăt tocat sau 1/2 linguriţă de rozmarin uscat
- 1 ceapă, tocată
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 200g de roşii cherry, tăiate în două
- 1 conservă de 400g de fasole albă, boabele scurse
- 1 mână frunze de coriandru
Mod de preparare:
Incinge grătarul şi aşteaptă să se domolească flăcările. Stropeşte carnea cu zeamă de lămâie şi ulei şi presară pe ea rozmarinul, sare şi piper. Pune-o deoparte.
Incinge uleiul într-o cratiţă, pune în ea ceapa şi căleşte-o 5 minute, până se înmoaie. Adaugă usturoiul şi roşiile şi găteşte-le până când roşiile se înmoaie puţin, încorporează fasolea şi încălzeşte-o bine.
Intre timp, prepară mielul la grătar, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Toacă grosier coriandrul şi presară-l peste fasole înainte de a servi mâncarea.
Miel la gratar cu fasole si rosii
Pofta buna!
Gutuia: Istorie, Cultivare, Beneficii și Precauții pe care Trebuie să le Cunoști
Gutuia: Istorie, Cultivare, Beneficii și Precauții pe care Trebuie să le Cunoști. Gutuiul este originar din regiunea Caucaz și din Asia de Vest, unde a fost cultivat încă din antichitate. În literatura greacă și romană, gutuiul era adesea menționat ca un simbol al dragostei și fertilității. De-a lungul secolelor, acest fruct a fost introdus și […]