Miel la gratar cu sos de tarhon si portocale
PrinteazaO reteta de miel la gratar cu sos de tarhon si portocale din: cotlete de miel, ulei de masline, portocala, sare, piper, ceapa, maioneza, tarhon, suc de lamaie, usturoi, mustar, patrunjel, coaja de portocala, usturoi, sare si piper.
- 8 cotlete de miel
- 20 ml ulei de masline
- 1 portocala
- sare
- piper
pentru sosul de tarhon:
- 1 ceapa mica tocata
- 50 grame maioneza
- 20 grame tarhon
- 20 ml suc de lamaie
- 1 catel de usturoi
- 10 grame mustar
pentru sosul de portocale:
- 1 legatura patrunjel tocat
- 20 grame coaja rasa de portocala
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Unge cotletele de miel cu ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa la macerat timp de 15 minute. Aseaza cotletele pe gratarul incins si lasa cate 10 minute pe fiecare parte. Aseaza apoi cotletele pe un platou si acopera-le cu folie de aluminiu.
Feliaza portocala. Pune felii de portocala la gratar pentru 5 minute. Pentru sosul de tarhon amesteca cu un blender toate ingredientele. Transfera apoi sosul intr-un bol. Acopera cu o folie si da la frigider timp de 30 de minute.
Pentru sosul de portocale amesteca toate ingredientele. Poti da bolul cu sos la rece, pana la momentul servirii. Aseaza cotletele pe un platou. Orneaza cu felii de portocala la gratar. Deasupra toarna cateva linguri din sosul de tarhon si din cel de portocala.
Miel la gratar cu sos de tarhon si portocale
Pofta buna!