Miel gratinat cu fasole verde
PrinteazaMiel gratinat cu fasole verde din: paine toast, cimbru, patrunjel, unt, mustar, sare, piper, carne de miel, ulei, fasole verde, cartofi, ceapa, supa de legume, vin rosu.
- 4 felii paine toast
- 4 fire cimbru
- 4 fire patrunjel
- 4 linguri unt
- 1 lingurita mustar
- sare
- piper
- 600 g carne de miel (muschiulet)
- 4 linguri ulei
- 600 g fasole verde
- 1 pachet felii de cartofi congelate si asezonate picant
- 200 g ceapa
- 200 ml supa de legume
- 100 ml vin rosu
Mod de preparare:
Se decojesc feliile de pâine şi se taie cubuleţe. Se pasează împreună cu verdeaţa; se adaugă 2 linguri de unt moale, muştar, sare şi piper.
Se încinge cuptorul la 175 °C. Se încing 2 linguri de ulei şi se prăjeşte carnea de jur-împrejur.
Se repartizează deasupra compoziţia de verdeaţă şi se coace la cuptor 25-30 min.
Se curăţă fasolea verde şi se rup păstăile în două. Se fierb în apă cu sare 8-10 min.
Se trec prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă. Se încing într-o tigaie 2 linguri de ulei şi se prăjesc feliile de cartofi cca 10 min., amestecând.
Se taie felii ceapa şi se căleşte în 2 linguri de unt; se adaugă apoi fasolea verde şi se căleşte puţin. Se sărează şi se piperează.
Se scoate carnea din tigaie şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se stinge sosul rămas în tigaie cu supă de legume şi vin roşu
. Se potriveşte de sare şi piper. Carnea se taie felii (coastă cu coastă) şi se serveşte apoi cu sos, fasole verde şi cartofi.
Miel gratinat cu fasole verde
Pofta buna!
Arata bine mielul asta