Miel gratinat cu fasole verde

Printeaza

Miel gratinat cu fasole verde din: paine toast, cimbru, patrunjel, unt, mustar, sare, piper, carne de miel, ulei, fasole verde, cartofi, ceapa, supa de legume, vin rosu.

Ingrediente:Miel_gratinat_cu_fasole_verde

  • 4 felii paine toast
  • 4 fire cimbru
  • 4 fire patrunjel
  • 4 linguri unt
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • 600 g carne de miel (muschiulet)
  • 4 linguri ulei
  • 600 g fasole verde
  • 1 pachet felii de cartofi congelate si asezonate picant
  • 200 g ceapa
  • 200 ml supa de legume
  • 100 ml vin rosu

 

 

Mod de preparare:

Se decojesc feliile de pâi­ne şi se taie cubuleţe. Se pa­sează împreună cu verdeaţa; se adaugă 2 linguri de unt moale, muştar, sare şi piper.

Se încinge cuptorul la 175 °C. Se încing 2 linguri de ulei şi se prăjeşte carnea de jur-împrejur.

Se repartizează deasupra compoziţia de ver­deaţă şi se coace la cuptor 25-30 min.

Se curăţă fasolea verde şi se rup păstăile în două. Se fierb în apă cu sare 8-10 min.

Se trec prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă. Se încing într-o tigaie 2 linguri de ulei şi se prăjesc feliile de cartofi cca 10 min., amestecând.

Se taie felii ceapa şi se căleşte în 2 lin­guri de unt; se adaugă apoi fasolea verde şi se căleşte puţin. Se sărează şi se pipe­rează.

Se scoate carnea din tigaie şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se stinge sosul rămas în tigaie cu supă de legume şi vin roşu

. Se potriveşte de sare şi piper. Carnea se taie felii (coastă cu coastă) şi se serveşte apoi cu sos, fasole verde şi cartofi.

Miel gratinat cu fasole verde

Miel_gratinat_cu_fasole_verde

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine mielul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.