Miel in stil indian
PrinteazaMiel in stil indian din: carne de miel, coriandru, chimion, curcuma, piper alb, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, busuioc, ulei de masline, supa de legume si sare.
- 900 g carne de miel
- 1 lingura coriandru proaspat macinat
- 1 lingura chimion
- 1 lingura curcuma
- piper alb
- usturoi
- ghimbir
- coaja de lamaie
- busuioc
- 2 linguri ulei de masline
- 200 ml supa de legume
- sare
Mod de preparare:
Amesteci condimentele cu sarea, usturoiul şi ghimbirul într-un mojar (sau bol mic), până se formează o pastă. Separat, încingi două linguri de ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare, adaugi carnea porţionată, o rumeneşti pe toate părţile, la foc iute, apoi o scoţi deoparte, pe prosoape de hârtie.
Pui pasta în tigaie, în locul cărnii, o căleşti un minut, apoi adaugi bucăţile de carne şi continui să le amesteci până când carnea este bine acoperită de pasta de condimente. Adaugi supa, reduci focul şi laşi să fiarbă, sub capac, circa o oră, până se frăgezeşte carnea.
Iei capacul, adauga coaja de lamaie si lasi sa fiarba inca 10 minute, pana scade sosul si se ingroasa. Servesti cu orez preparat cu sofran.
Miel in stil indian
Pofta buna!
Asta ar trebuie sa fie foarte gustos